Cáfolja a korrupciós vádakat Bábolna polgármestere

Nem vett fel magánkölcsönt egy részvénytársaság vezérigazgatójától Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere. Ezt maga a településvezető jelnetett ki, közölve azt is: jogi lépéseket tesz a magoszos Budai Gyula ellen, aki egy "korrupciós" földügylettel hozta összefüggésbe a politikust.

A Komárom-Esztergom megyei település vezetője, Horváth Klára azt mondta: Budai Gyula súlyos rágalmakat fogalmazott meg vele szemben, és "minden mondata szemen szedett hazugság". Bábolna szocialista polgármestere egyúttal azt is közölte: nem írt alá magánkölcsönre vonatkozó szerződést, ezért nem érti, Budai Gyula milyen szerződést mutogat. Mivel pedig nem vett fel kölcsönt, így az a 2007-es vagyonnyilatkozatában sem szerepelhetett.

Az IKR Zrt.-vel kötött szerződéssel összefüggésben Horváth Klára közölte: nem haszonbérletre, hanem kultúrállapotban tartásra hirdettek pályázatot, amelynek elbírálásakor a bérleti díjon túl egyéb szempontokat is értékeltek. Ezek közé sorolta a településen fizetett adó mértékét, Bábolna rendezvényeinek támogatását. Az egyéb szempontok figyelembe vétele miatt került előnybe az IKR Zrt.

Horváth Klára hangsúlyozta, semmiféle üzleti kapcsolatban nem áll az IKR Zrt.-vel, sem annak vezérigazgatójával. Azt mondta: Budai Gyulát kijelentései miatt feljelenti, és jogi úton vesz elégtételt.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján - a kölcsönszerződést bemutatva - vádolta meg Horváth Klárát azzal, hogy 2006-ban húszmillió forint magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt. vezérigazgatójától, cserébe a település a társaságot hozta ki nyertesnek egy ingatlanügyletben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.