Büntető feljelentés a debreceni "floridázás" ügyében

Többen ígérték, vezető politikusok, pártszóvivők kampány előtt és kampány közben, végül aztán senki nem tett feljelentést Debrecenben. Káposznyák István igen.

A debreceni cég- és városvezetők, velük együtt eddig meg nem nevezett – állítólagos – „városi beszállítók" tavaly őszi (szakmai kiküldetésnek indult és áldozatos magánúttá nemesült) floridai kiruccanása igazából mái napig tisztázatlan, s ha az érintetteken illetve a Debrecent irányító párton múlik, az is marad - írja a vagy.hu. Talán ha a tekintetes bíróság rápillantana az országos botrányt kiváltó ügyre...

A Debreceni Járásbíróságnak küldött ajánlott levelében április 14-én ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Káposznyák István visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

A blog teljes egészében közölte a feljelentés szövegét.

Büntető feljelentésem alapját a vagy.hu oldalon megjelent cikkek és a Varga Zoltán által elmondottak adják - írta Káposznyák István feljelntésében. - Kérem, vizsgálják ki az ügyet, és állapítsák meg, hogy történt-e visszaélés akár a városi önkormányzat, akár a szolgáltató cégek vezetőinek részéről a rájuk bízott vagyonnal összefüggésben. Engedélyezett-e valaki kifizetést a floridai útra a fenti vezetők közül a város vagy a cégek vagyonából? Ha igen, akkor betartották-e a gondos gazdálkodás követelményeit, állt-e fenn ezen a téren valamilyen kötelezettségszegés? Tanúként tudom megjelölni Debrecen város polgármesterét és helyetteseit, valamint a fent említett gazdálkodó szerv vezetőit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.