Vizoviczkit bűnszervezet vezetésével is gyanúsítják

Módosította a Központi Nyomozó Főügyészség Vizoviczki László gyanúsítását. Immár bűnszervezet vezetésével is gyanúsítják.

A május vége óta előzetesben lévő szórakozóhelybirodalom-tulajdonost eddig vesztegetéssel gyanúsították: a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos nyomozásának adatai szerint Vizoviczki egy munkatársán keresztül több magas beosztású rendőri vezetőt lefizetve szerzett illegális rendőri védelmet az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeknek. Emellett pénzzel azt is elérte, hogy megkapja a rá vonatkozó bűnügyi információkat, így előre tudhatott arról, ha ellene, vagy érdekeltségeinek vezetői ellen nyomozás indult.

Csütörtöki kihallgatásán az ügyészek azt közölték Vizoviczkivel, hogy tettének minősítését módosítják, s immár bűnszervezet vezetőjeként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Úgy tudjuk, az ügyészek különböző lehallgatási anyagokra, tanúvallomásokra és „egyéb bizonyítékokra” alapozták a gyanúsítás módosítását.

Nagy Gábor, Vizoviczki védőügyvédje elmondta: védence érdemi védekezést terjesztett elő, egyebekben panasszal élt az új gyanúsítással szemben is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.