Bundabotrány: újabb két focistát vettek őrizetbe

További két futballistát vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség, ezzel a gyanúsítottként kihallgatott sportolók száma tizenháromra emelkedett az újabb „bundaügyben”.

Őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE játékosát kedden Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében - közölte a KNYF. A futballistákat több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettével gyanusították meg. 

A megalapozott gyanú lényege szerint N. Norbert 2013. április 26. és 2013. május 25. között összesen öt Egri FC által játszott NB1-es bajnoki mérkőzés, míg B. Csaba 2013. március 23. és 2013. május 25. között összesen hét Egri FC által játszott NB1-es bajnoki mérkőzés, valamint három - más csapatot érintő - U19-es mérkőzés manipulálásában működött közre - olvasható a közleményben. N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett. B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. 

Június elején hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek. 

Június 12-én a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított, fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást, és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalta. Az úgynevezett második futballbundaügy nyomozása során a két korábbi egri játékossal 13-ra nőtt a gyanúsítottak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14. Az első, már lezárult nyomozás után csaknem 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.