Bűncselekményt követett el a Hír Tv az MSZP szerint

Az MSZP álláspontja szerint a Hír Tv tudatosan manipulálta a szocialista párt múlt szombati nagygyűlésén készült hangfelvételt, és ezzel bűncselekményt követett el.

Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes pénteki közleményében felszólította a Hír Tv-t, hogy kérjen bocsánatot Mesterházy Attila MSZP-elnöktől, ellenkező esetben jogi lépéseket tesznek. A közlemény szerint bebizonyosodott, hogy a Hír Tv manipulálta a hangfelvételt, amely alapján azt állították: a szocialisták rendezvényén Mesterházy Attila hallotta, hogy valaki azt kiabálja: "kötelet!"

Mostanra a Hír Tv is beismerte: tudósításaikban jelentősen felerősítették a bekiabálás hangerejét. "Ezzel a manipulációval azt a látszatot keltették, mintha a szónok hallhatta volna a bekiabálást és arra reagált volna. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bekiabálást a helyszínen eredetileg nem is lehetett hallani. Ez a magyarázata annak, hogy a bekiabálásra 24 órán keresztül nem figyelt fel senki" - közölte Lukács Zoltán közleményben.

Álláspontja szerint a Hír Tv ezzel megsértette a büntető törvénykönyvet, amelybe a bajai videobotrány után került be, hogy "aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt készít, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.