Büdös a víz a minőségjavítás után

Sorozatban fordul elő, hogy az Európai Unió által támogatott ivóvíz-minőségjavítási programot követően rosszabb lesz a víz, mint előtte volt. Büdös, sárga, koszos. Az építők gyakran késnek. Szeged és Algyő most az átadás előtt bontotta fel a kivitelezővel szerződést, a szegedi önkormányzat kötbért követel.

Szerződést bontott a szegedi és az algyői önkormányzat az ivóvízprogram kivitelezőjével, az AB Konzorciummal. A kivitelező nem készült el a munkával a többedik kijelölt határidőre sem. Ráadásul nem tudta elérni, hogy az ivóvíz a korábbinál jobb minőségű legyen - írja a Délmagyar.hu.

A 3,7 milliárd forint értékű beruházást nagyjából 96 százalékos készültségnél lezárta a két település társulása, hogy elszámoljon a kivitelezővel és az uniós támogatást koordináló szervezetekkel.

A munkálatok befejezésére és egy komoly fertőtlenítés utáni próbaüzem elvégzésére az önkormányzati társulás új kivitelezőt keres. Erre a nagyjából 400 millió forint értékű munkára újabb közbeszerzést kell kiírni, és leghamarabb nyáron folytatódhat a munka - tájékoztatta a portált Csanádi Zoltán, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Csanádi Zoltán hangsúlyozta: Szeged és Algyő ellátása egészséges ivóvízzel megoldott. Új technológiával a víz csak azután kerül a hálózatba, miután minden paramétere megfelel az előírásoknak, és a próbaüzemek sikeresen lezárulnak.

A portál emlékeztet rá: másutt is előfordult, hogy nem sikerült tökéletesen az ivóvízprogram. Legutóbb az 1,8 milliárd forintos Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt lapistói részéről írták meg, hogy a vezetékekben pangó víz miatt a lakosok büdösnek érzik a vizet.

Előtte Makó és környéke 3,7 milliárdos programjára panaszkodtak a lakosok, mert a próbáknál a korábbinál sárgább, koszosabb víz jött a csapból.

Szeged a kivitelezőtől a két hónapos késedelem miatt 640 millió forint kötbért követel, aminek a jogosságát és a mértékét az építő cég vitatja. Emiatt beperelték a kivitelezőt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.