Budapestre érkezett a Nemzeti Zarándoklat

Megérkezett Budapestre a Nemzeti Zarándoklat, amelynek résztvevői az ország négy szegletéből indultak, hogy felhívják a figyelmet a vidék értékeire, az önkormányzatok nehéz helyzetére, a szeretet és az összefogás fontosságára.

A megmozdulást a zempléni Pálháza és Komlóska polgármestere kezdeményezte. A résztvevők gyalog indultak el június 10-én Pálházáról, 11-én Komlóskáról, 12-én Ópusztaszerről, 13-án Pannonhalmáról, 17-én pedig Balassagyarmatról. A csatlakozók stafétaszerűen, tehát szakaszonként egymást váltva értek a fővárosba.

A szervezők tájékoztatása szerint a budapesti nagygyűlés szónokai: Lesovics Miklós, Pálháza független polgármestere; Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere (Vágó János Gazdakör); Bencsik János (Fidesz), Tatabánya polgármestere; Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP-MDF), Balassagyarmat polgármestere lesznek.

A kezdeményezők az 56-osok terén (volt Felvonulási tér) bocsátják vitára javaslataikat és követeléseiket. A zarándoklat meghirdetésekor rámutattak arra: az ország mély morális és gazdasági válságban van, a társadalmi rétegek szembefordultak egymással, egyre nagyobb feszültséget okoz a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség, elszaporodtak az erőszakos támadások, s hétköznapi cselekedetté vált a megélhetési bűnözés.

A Nemzeti Zarándoklat résztvevői az 56-osok terén
A Nemzeti Zarándoklat résztvevői az 56-osok terén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.