Budapesten megtartották a tűzijátékot

A kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére az idén is tömegeket vonzott a hagyományos augusztus 20-ai budapesti tűzijáték, amely szeles időben 21 órakor kezdődött meg. A Balatonnál elmaradtak a központi tűzijátékok, illetve több önkormányzat is lemondta az általa szervezett tűzijátékot.

A fővárosban az idén is három uszályról és a Lánchídról lőtték fel a rakétákat. A tűzijáték biztosítására a szárazföldön huszonegy tűzoltó járművel nyolcvanhét tűzoltó, a Dunán pedig három tűzoltósági mentőhajó és a Szent Flórián tűzoltóhajó állt készenlétben.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a budapesti tűzijátékkal összefüggésben nem riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki az állami ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, délután jelentette be, hogy a kormány az operatív törzs döntése nyomán az emberek biztonsága és a vagyoni kár elkerülése érdekében lemondta a hat balatoni helyszínre tervezett központi tűzijátékot. Ez Siófokot, Balatonlellét, Zamárdit, Keszthelyt, Zánkát és Balatonfüredet érintette.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt több más városban - például Debrecenben, Székesfehérváron, Szegeden, Kaposváron, Makón és Hódmezővásárhelyen is - elmaradt a tűzijáték.

Tűzijáték Budapesten
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.