Budapesten jobb rablónak lenni, mint Londonban

Londonban a Scotland Yard főnökének sem derogál utánaeredni egy bűnözőnek. Nálunk még vizsgálják, miért engedtek el a rendőrök egy újságíró által elfogott rablót.

Londonban a Scotland Yard parancsnokának nem derogált félbeszakítani a BBC rádiónak adott interjút egy helyi taxis panasza miatt, aki a segítségét kérte. Mint az MTI nyomán megírtuk, a taxistól négy fiatal férfi utasa ellopta a pénzét és a mobiltelefonját, és természetesen a fuvardíjat sem fizették ki, amikor kiugrottak a kocsijából.

Sir Bernard Hogan-Howe testőrével azonnal beült a taxis autójába, visszamentek a tetthelyre, majd rövid autózás után megtalálták a potyázó tolvajokat, akiket így az a megtiszteltetés ért, hogy személyesen a Scotland Yard főnöke tartóztatta le őket.

Ezzel szemben Budapesten... Két hete, vasárnap kora reggel a PestiSracok.hu internetes újság egyik munkatársa rablót fogott a VIII. kerületi Népszínház utcában.

Éppen a Népszínház és a Nagy Fuvaros utca kereszteződésénél kelt át a zebrán, amikor meglátta a fiatalembert, amint egy idős nő kezéből kiszakította a gurulós táskáját, majd elfutott a Teleki tér irányába. Utánaszaladt, elkapta, és a rendőrök megérkezéséig visszatartotta a rablót. Gyorsan megérkeztek a járőrök, igazoltatták, majd röviden kifaggatták a láthatóan ittas rablót, majd nemes egyszerűséggel elengedték.

Az újságíró – mint megírta – döbbenten nézte a rendőröket. Csalódottságát csak az enyhítette némileg, hogy a néni hálás volt neki, amiért visszaszerezte a táskáját, mivel nemcsak a pénztárcája volt benne, hanem a kulcsai is. Úgy tudjuk a PestiSrácok.hu cikke nyomán a rendőrségen „valamiféle ténymegállapító” vizsgálat indult, mert biztosan nem úgy történt az, ahogy az újságíró leírta. Eddig azonban csak annyit sikerült kideríteniük, hogy nem a BRFK, hanem a Készenléti Rendőrség járőrei intézkedtek a helyszínen.

Írásban feltett kérdésünkre a rendőrségi sajtószolgálat eddig csak annyit közölt, hogy azokat megkapta, az ügyintézés folyamatban van.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.