Budapest örül: P+ és B+R-ek uniós pénzen

Pénteken átadják Budapesten az első, európai uniós támogatással elkészült P+R és B+R parkolókat; rendhagyó módon a két helyszínen, Pesten és Budán egymás után avatják fel a több száz férőhelyes létesítményeket.

A tervek szerint számos fővárosi politikus vesz részt azon a pénteki sajtóeseményen, melyen átadják a Budapesten európai uniós forrásból elsőként megépült rákoshegyi, valamint budafoki P+R és B+R parkolókat. A főváros cége, a Parking Kft. konzorciumi partnereivel együttműködve a XVII. és XXII. kerületben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programjából (KMOP) elnyert csaknem négyszázmillió forintos támogatásból valósította meg a fejlesztést.

A beruházással összesen 570 P+R parkoló- és 120 kerékpártároló-helyet (B+R) létesítettek. A Parking Kft., a MÁV Zrt., Rákosmente önkormányzata és Budafok-Nagytétény önkormányzata alkotta konzorcium a KMOP Parkolók és csomópontok fejlesztése című felhívására adott be sikeres pályázatot; a fejlesztés mottójául az Ide álljon, hogy odaérjen! szlogent választották.

Először a XVII. Kerületben, Rákoshegy vasútállomáson Riz Levente polgármester és Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezető igazgatója adja át az új parkolókat, majd ugyan ilyen ceremóniára kerül sor a Duna túloldalán, a Budafokon belvárosában található vasútállomáson, ahol Szabolcs Attila XXII. kerületi polgármester lesz Gyarmati Zoltán „partnere”.

Jelezve a beruházás fontosságát, a parkolók fővárosi közlekedésben betöltött szerepét, az eseményen várhatóan részt vesz Demszky Gábor főpolgármester, a Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetői, továbbá a VEKE, a Levegő Munkacsoport, a Kerékpáros Magyarország Szövetség, a Kerékpáros Klub, a Rákosmente Kerék SE, a Városkutatás Kft., a Budapesti Közlekedési Szövetség, a Pro Regió Non-profit Kft., a MÁV, valamint a MÁV-Start Zrt., valamint a magyar vízilabda válogatott vezetői, képviselői.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.