Budapest: újabb 125 millió graffiti-mentesítésre

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 125 millió forint többletforrást kap a vadplakát- és falfirka-mentesítési programra, ha a Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdai ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztést.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szerint a 2008 és 2010 közötti program egyértelműen sikeres volt, összességében pedig egyre kevesebb a "visszafirkálás". Hozzáteszi: több mint 100 ezer négyzetméteren távolították el a falfirkákat a fővárosi önkormányzat finanszírozásában, a vadplakátoktól és graffitiktől megtisztított épületek száma pedig meghaladja a 3700-at.

Ezzel párhuzamosan kiépült a monitoringrendszer, amelynek lényege, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet, a rendőrség, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a tulajdonosok felügyelik a területüket.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A városvezető azt is megfogalmazza, hogy az épületek tulajdonosait is érdekeltté kell tenni, kötelezni kell, hogy a vadplakátokat és a falfirkákat eltávolítsák, és a rendőrségen bejelentést tegyenek.

Mint írja, "nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a megfelelő fellépés a vadplakátok és a falfirkák ellen csak úgy lehetséges, ha nagy területen egyszerre történik meg az eltávolítás, és a hatóságok szigorúan fellépnek a falfirkálók ellen".

Az előterjesztés szerint a program folytatására, a mentesített épületek és közterületek tisztán tartására, az idegenforgalmi, városképi és közösségi közlekedés szempontjából legfrekventáltabb területeken a hidak, a felüljárók lábazatainak és a nem kiemelt aluljáróknak a mentesítésére és tisztán tartására 125 millió forint többletre van szükség, ezt a városüzemeltetési céltartalékból finanszíroznák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.