Budapest: belépődíj a parkba?

Tegnap az Erzsébet Park szinte teljes területét kerítéssel elkerítették és lezárták a budapestiek elől – adta hírül közleményében a Párbeszéd Magyarországért. – Ha valaki be akar menni a parkba, akkor fizetnie kell – egy pálinkafesztivált rendező magáncégnek.

A párt fővárosi frakciója arra kérte Tarlós István főpolgármestert, vessen véget "a belvárosi közterület-használati vircsaftnak".

Azt is hozzáteszik, hogy az elmúlt hónapokban már civil szervezetek is tiltakoztak az Erzsébet téri Akvárium Klub szórakozóhely és a mellette lévő Erzsébet tér köztisztasági állapota ellen. Az Akvárium Klub környéke a túlzott igénybevételtől teljesen lepusztult, a korábbi füves terület „ugarrá” vált. Esténként a bulizók több köbméternyi szemetet hagynak a parkban, amit a szórakozóhely üzemeltetője helyett a Főkertnek kell összeszednie.

Úgy tűnik azonban, jegyzik meg, hogy a letarolás nem áll meg. A napokban – az Akvárium Klub üzemeltetőjének szervezésében – négynapos „Pálinka Fesztivált” rendeznek a szomszédos Erzsébet téri parkban, majd egy 60 tonnás óriáskereket állítanak fel. "Aggódva várjuk, hogy mi marad a 2006-ban több százmillió forintból felújított parkból az intenzív túlhasználat után. És miért hagyja ezt a Főváros? – teszik föl a kérdést. – Miért engedi, hogy minimális díjért cserébe letarolják a parkjainkat, hiszen a pálinka fesztivál is »csak« kulturális program címen fizet, jelképes összeget!" – fogalmaz a PM.


A PM frakciója örömmel tapasztalja a Budapestre látogató turisták számának emelkedését, és üdvözli ennek kedvező gazdasági hatásait. A város érdekét azonban nem az szolgálja, ha aprópénzért hagyjuk, hogy vásárszervezők belvárosi parkokat pusztítsanak le. A PM korábban már javasolta a Városháza Park kialakítását, ahol megfelelő helyszín állhat rendelkezésre a hasonló jellegű rendezvények lebonyolítására – zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.