Budapest Pride: útlezárások lesznek

Lezárásokra kell számítani ma délután a fővárosi Andrássy úton és a környékén, és több közlekedési járat menetrendje is változik a Budapest Pride felvonulás miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja az autósoknak, hogy ha a belvárost szeretnék megközelíteni, vegyék igénybe a tömegközlekedést.
Szombaton kora délutántól este hét óráig számos autóbusz- és trolibuszjárat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

A kisföldalatti az említett időszakban nem áll meg az Oktogonon, a Vörösmarty utcánál, a Kodály köröndön és a Bajza utcai megállóban.

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 16.45-ig a teljes útvonalán közlekedik ugyan, de az Oktogonnál nem áll meg. Ezután megosztva, két szakaszon jár: egyrészt a dél-budai végállomások és a Király utca között (úgy, hogy a Blaha Lujza térnél át kell szállni egy másik, a Király utcáig közlekedő járatra), másrészt a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között.

Rövidített vagy más útvonalon jár majd a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibusz.

A 19. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség hagyományos fesztiválja keretében a menet szombat délután a Kossuth Lajos térről a Városligetbe vonul.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.