Budai Gyula újabb pert vesztett

Budai Gyula államtitkár 2012. április 23-án a Magyar Hírlapban lejárató szándékkal valótlanságokat állított Ács Sándornéról, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjéről, aki személyhez fűződő jog megsértése miatt fordult bírósághoz.

A pert első fokon megnyerte. A Budapest Környéki Törvényszék 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre és elégtétel adására kötelezte dr. Budai Gyulát, és eltiltotta a további jogsértéstől – közli a greenfo.hu. A bíróság megállapította, hogy Budai az interjúban valótlan állításaival megsértette Ács Sándorné jó hírnevét.

A bírósági ítélet szerint nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné 600 hektárnyi állami földterületet bérel Kishantos környékén, és éveken át nem fizette a bérleti díjat. Az sem igaz, hogy Ángyán József intézte el, hogy Ácsné részletfizetést kapjon a Nemzeti Földalaptól 27 millió forintos bérleti díjhátralékára, lévén Ács Sándornénak bérleti díjtartozása sosem volt. A bíró az ítélet indoklásában kiemelte: egy olyan közszereplőnek, amilyen dr. Budai Gyula, különösen vigyáznia kell a szavaira. Budait ugyanis néhány héttel az interjú előtt nevezték ki Ángyán József helyére, így  Magyarország kormányának tiszteletre méltó tagjaként, frissen kinevezett parlamenti államtitkárként nyilatkozott valótlanságokat.

Ács Sándorné régóta küzd az állami földpályázatok tisztaságáért, mindhiába. 2012. március 13-án az Élőlánc  Magyarországért képviseletében nyilvános petíciót adott át Budapesten a kormánynak és a parlamentnek címezve.

A becsapott Váli-völgyi gazdák ekkor jelezték először, hogy az ígéretek ellenére nem a helyi gazdák kapták meg a pályázatra kiírt állami földeket. Ács Sándornét, aki sikerrel működtette a kishantosi biogazdaságot, úgy „büntette” a hatalom, hogy kihúzták a lába alól a közel 500 hektáros területet, amelyet szétdarabolva másoknak adtak bérbe.

Budai Gyulának nem ez az első ügye, amelyben vesztesként hagyja el a tárgyalótermet. Korábban lapunkat Szegény rokonok című cikkünk miatt perelte be, de a Népszabadság nyert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.