Budai: megint hazudott a szocialista polgármester

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint ismét hazudott Bábolna ügyében Horváth Klára, a település szocialista polgármestere.

A kormánypárti politikus hétfői sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2009 decemberében büntetőfeljelentést tett, mert a szocialista politikus kilencven hektár állami földet úgy adott bérbe, hogy a legrosszabb pályázó lett nyertes. Mint közölte: mostanra elkészült a kölcsönszerződés írásmintáit elemző szakvélemény.

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint ismét hazudott Bábolna ügyében Horváth Klára, a település szocialista polgármestere
Budai Gyula miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatója a Parlamentben a sukorói ill. bábolnai ingatlanügyletekkel kapcsolatban. 2010. augusztus 16. Fotó: Reviczky Zsolt

Eszerint Horváth Klára húszmillió forintot vett fel magánkölcsönként Szaxon Attilától, a bábolnai IKR Zrt. vezérigazgatójától, aki korábban a legrosszabb pályázatot adta. A miniszterelnöki megbízott kiemelte: Horváth Klára előzőleg minden fórumon elmondta, hogy semmilyen kölcsönszerződést nem írta alá, az írásszakértői vélemény szerint azonban a szerződésen az ő aláírása szerepel. A szocialista politikus ismét hazudott - fogalmazott Budai Gyula.

Hozzátette: Horváth Klárának nem vele, hanem a nyomozóhatósággal van vitája. Egyértelműen, feketén-fehéren bizonyítható, hogy a szerződésen szereplő aláírás Horváth Klára szocialista képviselőtől származik - mondta.

Az ügy szerinte azért is "pikáns", mert a szocialista politikus ezt a kölcsönt nem tüntette fel a képviselői vagyonnyilatkozatában, ami pedig  közhiteles iratnak számít. Innentől kezdve egy újabb bűncselekmény merül fel, a közirat-hamisítás - közölte Budai Gyula.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.