Budai-Török csörte: jön a harmadik felvonás

Rágalmazás gyanúja miatt feljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, amiért Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteken politikai és gazdasági "üzletágakat" működtető vállalathoz hasonlította a Fideszt, és azt mondta: a "földmutyirészleget" "Fazekas Sándor, Busi Lajos és Budai Gyula mint samesz neve fémjelzi".

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy Török Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján folytatta "minden alapot nélkülöző ámokfutását, amellyel a kormány több prominens képviselőjét próbálta bemocskolni".

Budai - aki egyben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára - visszautasította az MSZP szóvivőjének a tárcával és annak vezetőivel kapcsolatos szavait, majd emlékeztetett, hogy a VM éppen a hetekben indította el operatív programját, amellyel "felszámolhatják a magyar termőterületek hatalmas hányadát sújtó zsebszerződéses gyakorlatot, és a tárca az elmúlt hónapok során a Nemzeti Földalapkezelő Szervezeten keresztül kis- és középbirtokos termelőknek jelentős területeket adott haszonbérbe".

A "földmutyik" szerinte éppen a szocialisták nyolcéves kormányzásához köthetők, amikor több tízezer hektár állami földet adtak el, illetve bérbe "a holdudvarukhoz tartozó személyeknek és nagygazdaságoknak".

A kormánybiztos-államtitkár Török Zsolt szavai miatt hétfőn rágalmazás alapos gyanúja miatt feljelentést tesz. Budai Gyula egyúttal felidézte, hogy a szóvivő korábbi, szerinte ugyancsak nem helytálló kijelentéseivel kapcsolatban már két esetben tett rágalmazás miatt feljelentést, és az egyik ügyben Török Zsolt már vádlottként szerepel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.