Budaházy-ügy: zárt tárgyaláson beszél a vád tanúja

A vád tanújának poligráfos vizsgálatát javasolta a védelem a zárt tárgyaláson folytatódó Budaházy-ügyben szerdán a Fővárosi Bíróságon.

A vád tanúját korábban meggyanúsították az ügyben, de a hatóságokkal való együttműködése, a társaira tett terhelő vallomásai nyomán vele szemben megszűnt az eljárás. A férfi meghallgatása júniusban nyilvánosan kezdődöttt el a bíróságon, ám még akkor, néhány óra elteltével az ügyész indítványára zárt tárgyaláson folytathatta a tanú a vallomástételt. Ilyen módon zajlik szerdán is a tárgyalás, amelynek kezdeti, nyilvános szakaszán a védők felvetették, indokolt lenne a vád tanújának hazugságvizsgálata is.

Az ügyészség szerint a két éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és 16 vádlott-társa 2007 és 2009 között terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal akart állami szerveket kényszeríteni, illetve az akkori szocialista-szabaddemokrata kormánytöbbség politikusait és a lakosság velük rokonszenvező csoportjait megfélemlíteni, befolyásolni parlamenti döntéseket. Támadás érte számos politikus otthonát, súlyosan bántalmazták Csintalan Sándort, a HírTv műsorvezetőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.