Varga szóban jelentett Orbánnak

Szóban tett jelentést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Orbán Viktor kormányfőnek 2015. február 25-én a brókercégek és az állami, illetve közösségi vagyon kapcsolatáról – válaszolta lapunk kérdésére a tárca sajtóosztálya.
Ez meghökkentő felelet, hiszen Lázár János a március 26-i kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, a miniszterelnök a Buda-Cash-botrány kirobbanása után jelentést kért miniszterétől, és a megkapott információk alapján adott utasításokat még a Quaestor-csőd előtt.

Az már eddig is világos volt, hogy Varga villámmunkát végzett, elvégre a Buda-Cash-ügyről február 24-én érkeztek az első hírek, azaz a tárcavezetőnek kevesebb, mint egy nap alatt kellett elkészítenie az anyagot. Ám az újabb adalék, hogy nem készült írásbeli anyag. Ez úgy derült ki, hogy a tárcától kértük a dokumentumot, de az illetékesek így reagáltak: „A szóbeli jelentés nyilvánosságra hozatala formája miatt nem lehetséges".

Azaz a kormány aktuális verziója szerint az történt, hogy a gazdasági miniszter az ominózus éjszaka átgondolta a brókercégek és az állami, illetve közösségi vagyon kapcsolatát, a másnapi kormányülésen szóban összefoglalta a kormányfőnek a fontos tudnivalókat, aki aztán ennek a tudásanyagnak a birtokában azonnal utasította a kormánytagokat, hogy intézkedjenek az ügyben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.