Brüsszelben tüntetnek a paksiak

Létszámcsökkentéstől és menedzsmentcserétől tartanak a paksi szakszervezetek. Az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetségnek hírei vannak a tervezett elbocsátásokról, illetve arról, hogy a vezetőket azért akarják lecserélni, mert a leépítéseket veszélyesnek tartják. A szakszervezetek szerint az elképzelések veszélyeztetik az atomerőmű biztonságos működtetését. Ezért megkérik Baji Csaba vezérigazgatót, hogy soron kívül hívja össze az MVM-csoport érdekegyeztető és konzultációs fórumát. Az anyavállalatnál és a paksi erőműnél működő érdekképviseletek közös levelet írtak Orbán Viktornak: egyeztető tárgyalásokat javasoltak.

A szakszervezetek a tervezett létszámcsökkentések miatt demonstrációt szerveztek mára az Európai Parlament épülete elé. Egyúttal konzultációt kezdeményeznek az Európai Bizottság energiaügyi főbiztosával, és a demonstráció után egyeztető tárgyalást folytatnak az európai közüzemi, közszolgálati szakszervezet főtitkárával.

„Amennyiben érdemi és megnyugtató válasz nem érkezik a döntéshozóktól, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozóinak körében május 26-tól aláírás-gyűjtési akció indul, amelyben a munkavállalók kifejezik elégedetlenségüket, továbbá sürgetik a tárgyalások megkezdését. Ezzel párhuzamosan a szakszervezetek szolidaritást fognak kérni a villamosenergia-ipar valamennyi szakszervezetétől, az EVDSZ-től, illetve a Liga valamennyi tagszakszervezetétől” – olvasható az állásfoglalásban.

(H. M.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.