Bíróság helyett a Parlamentbe megy a jobbikos Samu

Két éve emeltek vádat az új Parlament leendő korjegyzője, Samu Tamás Gergő (Jobbik) ellen. De lehet, hogy ezután sem lesz tárgyalás, ha az Országgyűlés nem "adja ki" a képviselőt a bíróságnak.

Másfél évvel ezelőtt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészég Samu Tamás Gergő ellen, akit a Jobbik képviselőjének választottak áprilisban - tudatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. Skoda Gabriella az RTL Klub szerdai beszámolóját pontosította, amely szerint a parlament leendő korjegyzője ellen még folyik a nyomozás.

A főügyészség a vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak küldte meg, tárgyalás még nem volt. Samu Tamás Gergőt azzal vádolják, hogy több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre 2008. március 15-én. Skoda Gabriella közölte, hogy a mentelmi jog megszüntetését a bíróságnak kell majd kezdeményeznie.

Samu Tamás Gergőt, a Jobbik Békés megyei elnökét Sólyom László államfő - mint az egyik legfiatalabb parlamenti képviselőt - korjegyzői feladatokra kéri majd fel a Parlament alakuló ülésén.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.