Bréking: Egy kormánypárti kimondta az alázat szót!

A mindenkori közigazgatásnak alázatot kell mutatnia a polgárok felé, hiszen "mi a polgárokat szolgáljuk" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi járási hivatal átadó ünnepségén csütörtökön.

"A polgárokat szolgáljuk a polgárok pénzéből, a polgárok érdekeit védve és ezt úgy kell tennünk, hogy méltók legyünk azokhoz a veszprémi polgárokhoz, akik örökül hagyták nekünk ezt a csodálatos várost és ezeket a csodálatos épületeket" - tette hozzá a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Hagyomány és megújulás: "ez volt a jelszavunk az elmúlt négy év alatt, amikor a magyar közigazgatás megújult, hiszen láttunk már számtalan megújítási kísérletet", amely a múlt megtagadásán, a szervetlen újdonságok bevezetésén alapult, s ezek meg is buktak - mondta Navracsics Tibor. Hozzáfűzte: legyen szó a tanácsrendszerről, vagy az 1990 utáni régiós törekvésekről, közös volt a sorsuk, alacsony hatékonyságú, a polgárok bizalmát el nem nyert szervezetek jöttek létre.

A közigazgatás átalakításához felhasznált hagyományokhoz bőven volt honnan meríteni az ezeréves magyar államiságból, ugyanakkor az is világos volt 2010-ben, hogy meg kell újulnia a magyar közigazgatásnak, és azt közelebb kell vinni a polgárokhoz - fejtette ki a miniszter.
Az innovációt a megyei kormányhivatalok, a kormányablakok, a korszerűsített járások jelentették, s azt a célt szolgálta, hogy a magyar közigazgatás megállja a helyét a szolgáltatások között; ezt a célt sikerült elérni - közölte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.