Braunnak nem tetszik az Orbán király-projekt

Mindannyiszor, amikor hatalomra kerül, a jobboldal ráront a budai Várra – mondta Braun Róbert szocialista képviselőjelölt a Sándor-palota előtt tartott kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

A politikus azt a decemberben elkészült tanulmánytervet ismertette, amely – mint arról lapunk szombaton elsőként beszámolt – újfent a miniszterelnök, illetve a köztársasági elnök irodájának várbeli elhelyezését vizsgálja. (A szakemberek által elemzett és elfogadhatónak minősített egyik változat szerint a miniszterelnök kabinetje a Sándor-palotába kerülne, a köztársasági elnök hivatala pedig a jelenlegi Nemzeti Galériát foglalná el.)

A tervet Braun "Orbán király-projektnek" nevezte, a Horthy-restauráció egyik emblematikus példájának minősítette, és kijelentette: a Városligetbe szánt múzeumi negyed, a Várkertbazár felújítása, akárcsak az akadémiai kutatóintézeteknek a Várból való kiköltöztetése végső soron csak azt a célt szolgálja, hogy Orbán Viktor kabinetje beköltözhessen a Sándor-palotába.

Braun Róbert felhívta a figyelmet: az a 400 milliárd forintnyi uniós pénz, amelyet tudomása szerint a kormány erre fordítana, sokkal méltóbban is hasznosulhatna. Megszüntethetné például a gyermekéhezést Magyarországon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.