Braun Róbert felmondott a Nemzeti Banknál

"Az elmúlt napokban a nyilvánosságban megjelent egyes írások olyan látszatot keltenek, mely által a Magyar Nemzeti Bank függetlensége sérülhet, hitelessége gyengülhet. Ez megengedhetetlen" - írta Simor András eddigi kommunikációs tanácsadója.

"A mai napon, azonnali hatállyal felmondtam munkaviszonyomat a Magyar Nemzeti Bankban. A Magyar Nemzeti Bank, valamint Simor András jegybankelnök integritása és hitelessége olyan érték, melyet minden számomra lehetséges eszközzel védenem kell. A Magyar Nemzeti Bank függetlenségén nem eshet csorba. Az elmúlt napokban a nyilvánosságban megjelent egyes írások olyan látszatot keltenek, mely által a Magyar Nemzeti Bank függetlensége sérülhet, hitelessége gyengülhet. Ez megengedhetetlen. Az elmúlt években megtiszteltetés volt számomra a Magyar Nemzeti Bankban dolgozni, Simor András kérlelhetetlen és elkötelezett küzdelmét támogatni a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének, a monetáris politika hitelességének megőrzésében" – írta Facebook-üzenőfalára Braun Róbert, aki a Magyar Nemzeti Bank elnökének kommunikációs tanácsadójaként dolgozott.

Braun Róbert, a B and P Braun and Partners névadója a kilencvenes évek közepén az SZDSZ kabinetfőnöke, majd a Sziget fesztivál kommunikációs igazgatója és az Index.hu Rt. vezérigazgató-helyettese volt. A Medgyessy-kormány alatt tanácsadó, utóbb helyettes államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban, 2005 tavaszáig pedig Gyurcsány Ferenc kormányfő főtanácsadója volt. Távozása után kommunikációs tanácsadással foglalkozó céget alapított, 2010 tavasza óta volt a Magyar Nemzeti Bank elnökének kommunikációs tanácsadója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.