Botrány a Várkert Bazár felújítása körül

Elméletileg mégsem nyílhat meg szerdán a Lánchíd utca: a közlekedési felügyelet a jelenleg is zajló munkálatok miatt ugyanis nem adott engedélyt erre. Az önkormányzat és a BKK ugyanakkor a Várkert Bazár előtti útszakasz átadásáról adott tájékoztatást.
Helyszíni szemlét tartott kedden az I. kerületi Lánchíd utcában a fővárosi kormányhivatal közlekedési felügyelete, amelyen a kivitelező mellett több hatóság is részt vett - számolt be a vs.hu. A portál szerint ugyanakkor már a bejárás is elmaradt, mert nem igazolta lezárt jegyzőkönyv a műszaki átadás-átvátelt, és maradtak komoly problémák, például a kerékpárosokra veszélyes kialakítású víznyelők.
Kovács Tamás / MTI

A közlekedési felügyelet nem adta meg az engedélyt a forgalomba helyezésre, sőt, jelezte azt is, hogy a kivitelező félrevezette a hatóságokat, amikor irreális átadási időpontot vállalt. A következő szemle legkorábban két hét múlva lehetséges, de egyelőre semmilyen időpontról nem határoztak.

A kivitelező cég viszont azt közölte: szerdán mindenképpen át akarják adni a területet, amire így csak jogsértő módon kerülhet sor. Az I. kerületi önkormányzat és a BKK is az október 1-jei megnyitásról adott hírt kedden, utóbbi jelezte, hogy a 86-os autóbuszok mostantól ismét a régi útvonalukon közlekednek. Az Index információi szerint a Futár szolgáltatás is azt jelzi, hogy a Lánchíd utcában halad a forgalom.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.