Botkának tervei vannak

Tizenhat nagyberuházást tervez Szeged a jövőben, amelyek előkészítése már megkezdődött – mondta csütörtöki lakossági fórumán a város  szocialista polgármestere, Botka László.

Tervei között említette a déli Tisza híd megépítését. A kérdés az, hogy csak közúti, vagy közúti és vasúti híd épüljön, az utóbbi – Szeged és Temesvár közti vasúti összeköttetést is biztosító – változat csak akkor valósulhat meg, ha a MÁV is támogatja. Az elképzelései között szerepel egy fedett uszoda építése az Etelka soron, a belvárosban tovább szépül a Széchenyi tér, a rakpart elkészülte után pedig a Stefánia és a lakótelepek rekonstrukciója is folytatódik.

Botka a beruházások közül kiemelte lézerközpont melletti 70 hektáros ipari park létrehozását, hogy a tudományos eredményeket hasznosító cégek megfelelő környezetbe tudjanak beköltözni. A kátyús és megrongálódott utak rendbetétele is a tervek között van, erre évi 500 millió forintot fordít a város abban az esetben, ha a fideszes többség által kinevezett önkormányzati cégvezetőket leváltják, hiszen évente ennyi többletpénzt szavazott meg nekik a közgyűlés – mondta a polgármester.

Kifejtette, amivel a következő hetekben, több tucat helyen kampányolnak, valódi programok, nem ígéretek. „Terveket hoztam, nem krumplit” – utalt arra, hogy Kothencz János fideszes polgármester-jelölt több helyen is krumplit osztott az utóbbi időben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.