Botka örül Bajnai színpadra lépésének

Botka László szegedi polgármester, az MSZP választmányának elnöke szerint minél több szocialista szimpatizánsnak el kell mennie a Milla október 23-ára meghirdetett tüntetésére. Az ellenzéki politikus - szemben Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével - üdvözölte, hogy Bajnai Gordon is felszólal az eseményen.

Botka László, az MSZP választmányának elnöke a Facebook-oldalán üdvözölte, hogy Bajnai Gordon is felszólal a Milla október 23-ára meghirdetett demonstrációján, amelyen egyébként az ellenzéki pártok politikusai nem mondanak beszédet. A szegedi polgármester úgy véli, "az MSZP - mint a legerősebb ellenzéki párt - nélkül nincs kormányváltás, de nekünk szükségünk van azok támogatására is, akik korábban úgy gondolták: a Fidesz és az MSZP 'egykutya'. Most talán kezdenek rádöbbeni, habár a szocialista kormányok követtek el hibákat, de soha nem törekedtek egyeduralomra, és nem terrorizálták megállás nélkül a magyar társadalmat. Bajnai felszólalása a civilek, a Milla október 23-i tüntetésén ezt a felismerést, ezt a folyamatot erősíti".

Botka szerint az MSZP-nek nyitottságot, nagyvonalúságot, demokratikus elkötelezettséget kell tanúsítania.

"2012 őszén minden tüntetés, minden megmozdulás és minden összefogásra irányuló szándék üdvözlendő, amely abból indul ki, hogy az országnak kormányváltásra van szüksége. Orbánék nem kaphatnak még egyszer megerősítést, mert akkor végleg felszámolják a demokráciát és évtizedekre visszavetik Magyarország fejlődését! Szimpatizánsainkat arra kérem, hogy minél többen menjenek el a tüntetésre, jelezzük, hogy sokan vagyunk és elegen is leszünk!" - írja a szocialista politikus a Facebookon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.