Botka a szegedi uniós támogatásokról

Félidejéhez érkezett a szegedi partfal-rekonstrukció, amely az Európai Unió támogatásával 2,2 milliárd forintból valósul meg, két kilométer hosszan a belvárosi szakaszon – jelentette be a pénteki beruházásbejárásról tartott sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Botka László (MSZP) elmondta: tavaly novemberben írták alá a kivitelezővel a szerződést, év végén kezdődtek meg a munkák, és 2015 májusáig kell elkészülniük.

A jelenlegi állás szerint a kivitelező tartani tudja az ütemtervet, és a rekonstrukció a tervek szerint elkészül - tette hozzá. Mostanra megépült a résfal, amely négy méter mélyen a föld alatt biztosítja a város biztonságát árvíz esetén, jelenleg pedig a köpenyfal készítése zajlik. Az árvízvédelmi beruházásnak városképi jelentősége is lesz, mert az új védmű graffitiellenes védőréteget kap.

A város 2011-ben nyerte el az unió támogatását, és ebből a támogatásból készül a 2,2 milliárd forintos rekonstrukció - hangsúlyozta Botka László.

„Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert az elmúlt napokban egyre fenyegetőbb hangnemben jelennek meg olyan kampányüzenetek, hogy Szegeden csak akkor lesz fejlesztés, beruházás, ha kormánypárti polgármestert választanak" - tette hozzá.

A politikus leszögezte: az elmúlt 10 évben Szegeden is, és az ország valamennyi településén a fejlesztések az unió támogatásával valósultak meg.

Az elmúlt tíz esztendőben Szegeden város volt ebben a legsikeresebb, több mint 300 milliárdos fejlesztéssel, úgy, hogy jelentős részében fideszes kormány volt - fogalmazott Botka László.

„Az elmúlt négy évben Szeged város több tucat uniós pályázatot nyújtott be, amelyek 75 százaléka nyert. Ez kimagaslóan jó arány, és egyáltalán nem rosszabb, mint az időszakot megelőző nyolc évben" - tette hozzá. A polgármester felidézte: a közgyűlés már elfogadta azt a tizenhat európai uniós nagyprojektet, amelyekkel pályázni fognak a következő években az uniós forrásokra.

Ezek között van a partfal-rekonstrukció folytatásaként a Tisza-part és a Stefánia teljes rekonstrukciója - mondta a polgármester. Hozzátéve: a cél, hogy valóban Szeged főutcája legyen a Tisza.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.