Börtönt kaptak a szekszárdi lánykereskedők

Hat és fél év börtönre ítélte a pécsi táblabíróság annak a szekszárdi bűnszervezetnek a vezetőjét, aki lányokat szállított egy frankfurti bordélyba. A bandafőnök fia Németországban a dupláját kapta.

Emberkereskedelem, kerítés és kitartás bűncselekményének elkövetésében találta bűnösnek a Pécsi Ítélőtábla a szekszárdi Petrovics Sándort és az általa irányított klán több tagját.

A 12 tagú bűnszövetkezet ügyében kedden hozott jogerős végzést a tábla. A bíróság bizonyítva látta, hogy a csapat szexuális szolgáltatást végző lányokat szállított Magyarországról a frankfurti Eros Centerbe. Ezért Petrovicsot 6 év hat hónap börtönre ítélték, társaira – attól függően, hogy mennyi segítséget nyújtottak a bandafőnöknek – különböző mértékű szabadságvesztést róttak: volt, aki 5 év 10 hónapot, s volt, aki másfél évet kapott.

Első fokon a Szekszárdi Törvényszék ennél súlyosabban ítélt. A tábla azért enyhítette a vádlottak verdiktjét, mert úgy látta, a klán nem vezette félre a lányokat, a Frankfurtba kivitt nők tudták, milyen munka vár ott rájuk.

A klánt egy nemzetközi nyomozás buktatta le, s a csapat egyik tagját, Petrovics 43 éves fiát, aki a lányokat Frankfurtban őrizte, Németországban állították bíróság elé. Az emberkereskedelemmel vádolt férfit 13 évre ítélték, emellett 240 ezer eurós (vagyis 75 millió forintnak megfelelő) kártérítésre kötelezték, mivel ifjabb Petrovics elszedte a szekszárdi banda által kivitt lányok bevételének javát, s így 53 milliós illegális jövedelemre tett szert.

Hogy a pénzbüntetésből mennyit tudtak behajtani a német hatóságok, arról nincs adatunk, ám az biztos, hogy volt mit lefoglalni, hisz a klán frankfurti „csápja" Ferrarival járva intézte ügyeit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.