Rezesova újra előzetesben

Rezesovát visszavitték a börtönbe a rendőrök. Nem tart több bulit az ittasan négy ember halálát okozó szlovák milliomosnő.

Kedd este a rendőrök visszavitték Éva Rezesovát a börtönbe, miután a Budapest Környéki Törvényszék kedden megváltoztatta a gödöllői Városi Bíróság döntését, amelyben a négy ember halálát okozó ittas vezetésért nem jogerősen hat év fogházra ítélt szlovák milliomosnőt a jogerős ítéletig házi őrizetbe helyezte. A törvényszék ezzel lényegében az ügyészi indítvánnyal azonos döntést hozott. Az immár jogerős döntés értelmében Rezesova a jogerős ítéletig, de legfeljebb a nem jogerős ítélet tartamáig maradhat rács mögött.

A végzés indokolása szerint „a külföldi állampolgárságú, külföldi lakcímmel rendelkező vádlottat életvitele, családi kapcsolatai egyáltalán nem kötik Magyarországhoz és ez által valójában semmi érdeke nem fűződik az itteni tartózkodáshoz. A kiemelkedő vagyoni háttér és a külföldi kapcsolatrendszer adott esetben nagymértékben megkönnyíti egy esetleges külföldre távozás kivitelezését, még az elektronikus nyomkövető eszköz használatának kötelező elrendelése mellett is”.

A törvényszék kimondta továbbá, hogy „a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés - mértékénél fogva, összevetve a vádlott fentebb említett személyi körülményeivel - már önmagában is olyan nagyfokú fenyegetettséget eredményez, ami a legsúlyosabb kényszerintézkedést teszi szükségessé. Különös tekintettel arra, hogy az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, ami figyelembe véve a halmazati szabályokat is, 5 évtől 13 évig terjedő büntetési tételkeretet jelent, ez a fenyegetettség a szökés veszélyét tovább fokozza.”

Rezesovát bilincsben vezették be az ítélethirdetésre
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.