Börtön-performansszal szórakoztatják a honatyákat

A hajléktalanság nem bűn, így nem is büntethető - állítja a Város Mindenkié elnevezésű szervezet, amely demonstrációt szervez hétfőre. Az ellen a törvénymódosítás ellen tiltakoznak, ami börtönbüntetéssel sújtaná a hajléktalanságot.

Demonstrációt hirdetett a facebook-on hétfőn délutánra a Kossuth térre a Város Mindenkié elnevezésű szervezet. A csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Céljuk, hogy kiálljanak a hajléktalan emberek méltóságáért, és küzdjenek a lakhatáshoz való jogért.

A szervezet minden tevékenységében – a döntéshozástól az akciók szervezéséig – vezető szerepet játszanak a hajléktalan emberek. A Város Mindenkié felhívása emlékeztet arra, hogy az országgyűlés hétfőn, pont a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján tárgyalja Kocsis Máté és 12 képviselőtársa előterjesztésében azt a törvénymódosítást, ami börtönbüntetéssel és 150 ezer forintos bírsággal sújtaná az utcai hajléktalanságot.

"A hajléktalanság nem bűn! Tiltakozz és követelj felelős lakáspolitikát! Most rajtad a sor, hogy kiállj magadért és az elesettekért!" - fogalmaz a szervezet felhívása. A demonstrációt  2011. október 17-én hétfőn délután öt órától tartják a Kossuth téren, ahová úgynevezett "börtön-performanszt" hirdettek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.