Borsodi gazdák Budai Gyulának: Nem ilyen lovat akartunk!

Az elszámoltatási kormánybiztos Mezőcsáton tájékozódott, ahol a gazdák közölték vele: 80 százalékuk a Fideszre szavazott, de nem ezt akarták.

Szabó Rebeka LMP-s, Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő és a "baloldali médiák" – Budai Gyula parlamenti államtitkár, elszámoltatási kormánybiztos, a MAGOSZ szövetségi igazgatója szerint ők okolhatók a dél-borsodi földek haszonbérleti szerződései körül kialakult feszült helyzetért.

A helyi gazdák meghívására tegnap Mezőcsáton egy fórumon résztvevő államtitkár elmondta: a saját szemével akarta látni, kik azok az „oligarchák” akik megszerezték a Bükki Nemzeti Park haszonbérletre meghirdetett mezőségi területeit. Közölte: lehet, hogy követtek el hibákat a pályázatoknál, de ezeket orvosolni lehet. Szerinte helyi gazdáknak meg kellene egymással egyezniük, hogy a 2014-ben felszabaduló újabb bérbe adandó területeknél ne egymásra licitáljanak.

A fórumon felszólaló gazdák egyike elmondta: ők épp ezt tették, nagy körültekintéssel egyeztettek az első pályázat kiírásakor, figyelembe vették egymás érdekeit, lehetőségeit – ám ezt a hatalom egy mozdulattal lesöpörte, amikor visszavonta a pályázatot, s második körben már 4-500 hektáros területeket juttatott egy-egy, a jobboldalhoz köthető pályázónak.

- Államtitkár úr, az itteni gazdák nyolcvan százaléka a Fideszre szavazott, mert elhitte, hogy a családi gazdaságokat fogják fejleszteni. De most a szemébe kell mondanom: mi nem ilyen lovat akartunk! - mondta az egyik gazda.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.