Boross Péter szerint túl sokat szerepelnek a rendőri vezetők

Elkerülhetetlen a belügyminisztérium visszaállítása, mert a felügyelete alá tartozó két nagy terület, a közigazgatás és a rendőrség az ország rendjének biztosítéka - mondta Boross Péter volt belügyminiszter, MDF-es politikus egy budapesti sajtótájékoztatón.

A rendőrség társadalmi megítélése az elmúlt években romlott, az embereket semmi nem tartja vissza attól, hogy olyasmit kövessenek el, amit nem szabadna - közölte a volt miniszterelnök, megjegyezve: lehet tanárt verni, két nagy család egymásnak eshet és ütlegelheti egymást, mivel nincs a helyszínen és nincs elég rendőr. Szerinte soron kívül hatmilliárd forintot kellene adni a rendőrségnek, és meg kellene erősíteni a rendőrőrs-hálózatot is.

Boross Péter azt mondta, nem találkozott egyetlen baloldali képviselővel sem a parlamentben, aki ne tartotta volna helyesnek visszaállítani a belügyminisztériumot.

Az Antall-kormány belügyminisztere szerint 2006 októberében a rendőrség súlyos hibákat követett el, de az azóta eltelt években továbbra is a rendőrség elleni támadások a jellemzőek a politikai szférában, ez pedig önbizalomvesztéssel jár. Szavai szerint kialakult az a helyzet, hogy parlamenti bizottságok rendőrtiszteket idéznek maguk elé, ezt pedig nem szabad megengedni, mert politikus csak politikussal vitatkozhat.

Boross Péter hibának minősítette a miskolci rendőrkapitány múlt heti kijelentését és a helyzet "tétova, furcsa" kezelését is, amikor egyik nap leváltották a kapitányt, másnap meg visszahelyezték posztjára. A politikus szerint a miskolci kapitánynak rögtön kellett volna kapnia egy telefont, hogy máskor ne így fogalmazzon.

A volt miniszterelnök kifogásolta azt is, hogy a rendőri vezetők ennyit szerepelnek a nyilvánosság előtt. Azért van a miniszter, az államtitkár, hogy ők mondják el, mi a rossz és mi a jó a rendőrség működésében - közölte. Véleménye szerint ma minden bűncselekménnyel, akkor is, ha nem mondják meg, milyen származású volt az elkövető, a romákat gyanúsítja a közvélemény.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.