Boross Péter parancsa: soha többé baloldali kormányt hazánkban!

A második világháború után elkapott szellemi fertőzés a belső redőinkbe verte a szocialista maszlagot - jelentette ki Balatonfüreden Boross Péter ex-miniszterelnök, aki szerint egyetlen parancs vezérelhet minden magyarul gondolkodó embert: soha többé ne legyen Magyarországon baloldali kormány!

Soha többet baloldali kormányzatot Magyarországon! - szólította fel hallgatóságát Boross Péter volt miniszterelnök Balatonfüreden a kommunizmus áldozataira emlékező ünnepségen a naplo-online tudósítása szerint.

Boross Péter a város és a felekezetek helyi vezetői, a Széchényi szakképző iskola diákjai és más érdeklődők előtt tartott beszédében felidézte személyes emlékeit a szovjetek által letartóztatott és elhurcolt Kovács Béláról. Majd nagy ívű történeti fejtegetéssel mutatta be a magyar gondolkodás, cselekvés sajátosságait.

Mint mondta, a magyar lélek többet akar, mint más nemzeteké. Ha ránk akar nehezedni egy idegenség, akármilyen hatalmi túlerővel, itt a lelkekben valami ösztönszerű ellenállás születik. Ennek ellenére a 45 után kapott szellemi fertőzés mégiscsak beleverte a belső redőnkbe a szocialista maszlagot.

- Ami néha előjön, hogy követelünk az államtól, a kormánytól, hol tömegével ide szavazunk, hol az ellenkező oldalra - fogalmazott. Ha a 20. század történelmét végignézzük, akkor szerinte egy parancs vezérelhet minden magyarul gondolkodó embert: soha többet baloldali kormányzatot hazánkban - idézi Borosst a naplo-online-on megjelent tudósítában Győrffy Árpád.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.