Boross Péter februártól nem képviselő

Boross Péter egykori miniszterelnök, az MDF országgyűlési képviselője lemond parlamenti mandátumáról, várhatóan február elsejei hatállyal - értesült a NOL. Információnkat az MDF sajtóosztálya péntek este megerősítette. Boross az MDF elnökségével már közölte elhatározását.

A volt miniszterelnök még mielőtt ennek okát adta volna, leszögezte, gyalázatosnak tartja a híreszteléseket, amelyek szerint Dávid Ibolya pártelnök személyével, vagy politikájával kapcsolatban lennének fenntartásai. Felszabaduló idejét és energiáját éppen az MDF szolgálatába kívánja állítani.

Arról, hogy akkor mégis mi vezette erre a lépésre, Boross Péter a párt tagságához eljuttatandó levélben azt írta, hogy egyrészt a hazai közállapotok romlása, másrészt a parlamenti kultúra számára már elviselhetetlen szintre süllyedése miatt döntött a „kivonulás” mellett. A volt kormányfő, aki Antall József halála után fél évig vezette az országot, tavaly augusztusban lett 80 éves.

Boross Péter az MDF országos listájáról került az Országgyűlésre, így megüresedő helyéről a párt vezetése szabadon dönthet. Az éppen tíz fős képviselőcsoport így továbbra is frakciót képezhet a parlamentben.

Boross Péter egykori miniszterelnök az Antall József Alapítvány rendezvényén beszél
Boross Péter egykori miniszterelnök az Antall József Alapítvány rendezvényén beszél
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.