Boross Péter: az MDF tönkretette saját jelenét

Rosszabb eredményt ért el az MDF, mint Lezsák Sándor elnöksége idején. Törvényszerű volt most a súlyos vereség. De "röstellni, szégyellni való", hogy egy párt, olyan "kanyargásokkal", mint amilyet az elmúlt időszakban elkövetett, tönkretette saját jelenét - így értékelte munkatársunknak Boross Péter az MDF 2,66 százalékos választási eredményét.

Nyolcvanon felül már nem...

A volt miniszterelnök arra, hogy szerinte van-e még jövője a Magyar Demokrata Fórumnak, úgy válaszolt: "tőlem nyolcvanon felül, már nem várható olyan törekvés", ami az MDF összefogásának tervszerű végigvitele. A jövő azoktól az igazán értékes emberektől, "legényektől" is függ, akiket korábban kizártak, vagy akik maguktól elmentek a Fórumtól. - Lehet még visszatérés az MDF régi eszményeihez, az antalli örökséghez. De ez nem lesz könnyű, hiszen azzel, hogy a Jobbik parlamenti erő lett, a Fideszt is középre kerül - tette hozzá Boross Péter.

Dávid Ibolya önkényeskedő politikája


Kérdésünkre, hogy az MDF "tönkretételében" Dávid Ibolya pártelnöknek is felelőssége van-e, Boross Péter azt mondta: "Dávid Ibolya felelőssége felvethető. Régen tehetséges ember, tehetséges elnök volt, én is pártfogoltam. De az utóbbi időben az önkényeskedés jelei mutatkoztak nála". De mindenkinek a felelőssége felvethető, aki részt vett a "kacskaringókban".

Bokros nagy csalódás

Bokros Lajos pedig "nagy csalódás" - jelentette ki a politikus, aki korábban éppen Bokros miatt távolodott el Dávid Ibolyától. A volt miniszterelnök "abszurdumnak" tartja, hogy az MDF állt Bokros Lajos szolgálatában, aki a Horn-kormány minisztere volt, s az MDF programja helyett Bokros Lajos programja érvényesült, s nem fordítva.

Boross Péter szerint érthetetlen hiba volt az SZDSZ-szel való házasság is, hiszen a belharcok után az SZDSZ egy szavazó nélküli párttá vált.

Boross Péter kilépett az MDF-ből
MDF választmányi ülés, Európai Parlamenti képviselői lista szavazása Boross Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.