Boross Péter: 'Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan'

Az MDF tiszteli azt a miniszterelnököt, aki egy televíziós műsorban azt mondta, hogy tévedett Bokros Lajos jelölése kapcsán - mondta Herényi Károly MDF-es politikus. Mindezt annak kapcsán mondta, hogy egy levél szerint Boross Péter volt miniszterelnök megszakította a kapcsolatot az MDF vezetésével.

A Magyar Nemzet Online azt írta: a lap birtokába jutott levél szerint Boross Péter volt miniszterelnök megszakította a kapcsolatot az MDF vezetésével. A lap szerint Boross Péter június 13-án kelt üzenetében úgy fogalmaz, hogy számára az elvek és az eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás "a feltételezett siker érdekében."

Boross Péter számára - a levél szerint - az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy hiába kérte az elnökségtől a pártból történő kizárások mellőzését. "Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan" - írta Boross Péter a levélben.

Herényi Károly az MTI-nek úgy fogalmazott: az MDF tiszteli azt a miniszterelnököt, aki egy televíziós műsorban azt mondta, hogy tévedett Bokros Lajos jelölése kapcsán, és tiszteli azt a miniszterelnököt is, aki, egy levélben, ha egyáltalán ez az ő levele, azt írta, hogy megszakítja a kapcsolatot az MDF-fel.

Továbbiakban a párt nem kommentálja a levelet, melyet Boross Péternek tulajdonítanak - tette hozzá.

Boross Péter a múlt héten a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta: "kell egy belátás, hogy tévedtünk, mert én is a tévedők között voltam, és kell egy belátás a másik oldalon, hogy Bokros Lajos jelölése tényleg nagyon váratlan helyzet volt, és az MDF-be korábban ez nem volt szokás."

Boross Péter, Dávid Ibolya és Csáky András - amikor még béke volt
Boross Péter, Dávid Ibolya és Csáky András - amikor még béke volt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.