Borkai észrevette, hogy kap fizetést

Borkai kijavította vagyonnyilatkozatát, 591 ezret keres polgármesterként.

Borkai Zsolt győri polgármester hétfőn kijavította parlamenti vagyonnyilatkozatát, és most már beleírta, hogy városvezetőként havi bruttó 591 ezer 350 forintot keres.

A Népszabadság a hétvégén hozta nyilvánosságra, hogy Borkai  nem vallotta be győri polgármesteri fizetését a vagyonnyilatkozatában. Lapunk munkatársa a január 31-i hatállyal beadott legújabb vagyonnyilatkozatokat áttekintve bukkant rá arra, hogy Borkai hiányosan töltötte ki bevallását.

A képviselők jogállásáról szóló törvény kötelezi a honatyákat arra, hogy minden évben egyszer részletes vagyonnyilatkozatot tegyenek. E dokumentumban nem csak az ingó és ingatlan vagyonukról, megtakarításaikról, tartozásaikról, érdekeltségeikről, kapott ajándékokról kell beszámolniuk, hanem minden, a képviselői fizetésen kívüli adóköteles jövedelmükről is. Ilyen a polgármesteri fizetés, a megyei közgyűlési tagságért kapott illetmény, lakás bérbeadásából származó jövedelem, gazdasági érdekeltségből fakadó fizetés vagy osztalék, könyvkiadásból, tanításból származó tiszteletdíj.

Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy fele részben tulajdonosa egy győri 640 négyzetméteres építési teleknek, amelyet még 1989-ben vásárolt. Ezen kívül szintén fele részben tulajdonosa egy 1993-ban szerzett győri családi háznak, valamint 2010-ben megörökölte egy szintén a városban lévő társasházi lakás egyhatod részét. Egy 2007-ben vásárolt Citroen C3-as személygépkocsi van a tulajdonában, négymillió forint készpénzzel rendelkezik, és tízmillió forinttal tartozik egy pénzintézetnek. A lólengés szöuli olimpia bajnoka az egyéb közlendők rovatba írta be: 199 ezer forint olimpiai járadékot kap. A polgármesteri fizetése azonban sehol nem szerepelt.

Borkai Zsolt péntek este győri tudósítónknak azt mondta, tévedés történt, sajnálja, hétfőn az lesz az első dolga, hogy kijavítja a vagyonnyilatkozatát. Meg is tette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.