Borfogyasztással is csökkentenék az egészségügyi költségeket

Borversenyt hirdet az állami kórház fenntartó hivatal. A kiírás szerint az egészséges bor fogyasztásával is igyekszik a hivatal visszaszorítani a kórházak kiadásait.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ első alkalommal hirdeti meg borversenyét az egészséges életmód zászlós bora cím elnyerésére... – nem viccelünk, az ÁEEK honlapján olvastuk – adta hírül a Medicalonline

Mint azt a kiírásban jelzik: "Ha az egészséges táplálkozás és életmód eredményeként kevesebben lesznek kénytelenek igénybe venni a hagyományos egészségügyi szolgáltatásokat a rendszer effektív megtakarítást eredményez. Ha a drága, csak a környezetre veszélyes módon előállítható szintetikus készítmények egy részét sikerül kiváltani természetes hatóanyaggal, már azzal is sokat tettünk a cél érdekében.

A bor és az egészség kapcsolata szűkebb körben köztudott, de korántsem kiaknázott terület. A célok elérése érdekében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ összefogásával és a Magyar Bor Akadémia, valamint a Corvinus Egyetem Borászati Tanszéke szakmai együttműködésével középtávú program készül, mely a borversennyel indul, és évente folyamatosan bővül, a lehetőségek és a megvalósult eredmények alapján. A sikeres aktivitás pozitívan visszahat a magasabb egészségi faktort elérő termékek termelésére. Tudatos fogyasztói réteg kialakítása a fő cél."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.