Mégsem jelenti föl a cigányasszonyokat az edelényi polgármester

Észak-Magyarország: Nem jelenti föl a cigányasszonyokat a polgármester. Népszava: Jobbik-birodalom. Vas Népe: Ötmilliót megér a felfüggesztett börtönbüntetés. Kelet-Magyarország: Madárijesztők versenye.

Elállt feljelentési szándékától Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, aki korábban arról beszélt, hogy roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek magasabb összegű családi pótlék reményében - írta az Észak-Magyarország. A polgármester - aki egyúttal a Fidesz országgyűlési képviselője is -, egy testületi ülésen úgy fogalmazott: Szendrőládon és Lakon a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért a cigány asszonyok gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat. Molnár Oszkár korábban azt mondta: erre bizonyítékai is vannak, és megteszi a feljelentést azok ellen, akik terhesen károsították magzatjukat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak a polgármester most azt nyilatkozta: nem tesz feljelentést, mert „azokra, akik az információt szolgáltatták és bíróság előtt igazolhatnák állításomat, az elmúlt két hétben ellenem folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek felvállalni a tanúskodást, ezért igazán nincs mit felróni nekik".

Támogatás csak papíron - írja a Magyar Nemzet. „Az év elején meghirdetett hatmilliárd forintos válságkezelési célra elkülönített munkahelymegőrző keretből mindössze másfél milliárd jutott el a pályázókhoz a mai napig. A késlekedés miatt több vállalkozás is kénytelen volt elbocsátani dolgozóit, és inkább visszalépett a pályázástól."

Terjeszkedő Jobbik-birodalom címmel egész oldalas összeállítást közöl a Népszava. „Rövidesen parlamenti és országgyűlési bizottsági felszólalásokon is teret nyerhet a Jobbik. Eközben a mindennapokban már a társadalom minden szegletében jelen vannak: a radikálisokhoz könyvesboltok, zenészek és - igaz, távolról - sportcsapat is köthető. Van olyan ruhabolt, amelynek tulajdonosa a Jobbik egyik EP-képviselője, egy másik üzletben pedig olyan öltözékeket árulnak, amelyek kifejezetten a rendbontások során lehetnek hasznosak" - áll a címoldalon. A nyolcadik oldal pedig Sport, Mozgalom, Biznisz, Érdekvédelem és Rendfenntartás alcím alatt foglalja össze a tudnivalókat a pártról. (Két idetartozó kisebb írás címe: Hétvégén is vonultak, Hiányzó beszámoló).

Megsemmisítéssel elkövetett műemlékrongálással és más bűncselekményekkel vádol hat fiatalembert az ügyész abban a kőszegi perben, mely kedden kezdődött az ideiglenes műemléki védelem alatt álló posztógyár tavaly márciusi ledózerolása miatt - írja a Vas Népe. Az írásból kiderül: az elsőrendű vádlott azt állította, hogy másod-, és harmadrendű társa vette rá őt arra, hogy alapítson kft.-t, majd ügyvezetőként vállalja el a műemléki épület ledózerolásának következményeit, amiért „csak" felfüggesztettet kaphat. K. Szabolcs azt is vallotta, hogy szolgálataiért ötmillió forintot ígértek, melyből 3,5 milliót meg is kapott. A vádlott hivatalos papírt hamísított, melyben a műemlékvédelem hozzájárult a bontáshoz. A per a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Madárijesztő-készítő versenyt rendeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadadán a Kulturális Örökség Napok rendezvénysorozat keretében - írja a Kelet-Magyarország. A szervezők elsősorban a gyermekek kreativitására számítottak, amikor meghirdették a játékot. A versenyre végül 11 alkotás érkezett, ezeket a helyi Hagyományőrző Tájház udvarán állították ki. A mókás figurák - kommandós, férfi, női, cserépbe ültetett madárijesztők - tárlata egy hétig látható Tiszadadán, utána hazaviszik őket alkotóik. Azokat a bábukat, amelyeket nem kérnek vissza, a szervezők egy-egy helyi gyümölcsöskert gazdájának ajándékozzák.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.