Bombariadó halasztja a Heves megyei közgyűlés Hospinvest-döntését

Bombariadó miatt nem kezdődött el pénteken a Heves megyei közgyűlés ülése, amelyen arról is döntenének, hogy november elsejétől a HospInvest Zrt. működteti a megyei kórházat.

Petrovics András, Eger rendőrkapitánya az ülés megkezdése előtt jelentette be, hogy egy jelzés szerint a megyeházán bombát  helyeztek el, ezért mindenkit megkért arra, hogy hagyja el az  épületet.

Az épület átvizsgálása jelenleg is tart, a közgyűlésre érkezők a  megyeháza előtt várakoznak.

Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus  Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke a helyszínen arra kérte a  résztvevőket, érjék el közösen, hogy a Heves Megyei Önkormányzat  azon képviselői, akik megszavazták a HospInvest szerződését, "tűnjenek el" a testületbõl.

Cser Ágnes megafonba beszélve közölte, hogy 21 képviselő ellen  nyújt be büntetőfeljelentést hivatali hatalommal való visszaélés és  hűtlen kezelés miatt. Hozzátette: március 27-én nem lett volna  szabad aláírni a szerződést egy érvénytelen pályázat alapján.

Március 27-én döntött a hevesi közgyűlés arról, hogy a következő  20 évben a HospInvest Zrt. üzemelteti a kórházat. A határozatot 20  szocialista, valamint egy független képviselő szavazatával fogadták el, a 19 fideszes képviselő ellene szavazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.