Bombariadó Budaházy tárgyalásán

Félbeszakadt a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt vádolt Budaházy György bírósági tárgyalása bombariadó miatt.

Tapssal köszöntötték hívei a tárgyalóterembe lépő Budaházy Györgyöt és 16 vádlott-társát a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt szerdán megkezdődött elsőfokú büntetőperben a Fővárosi Bíróságon. "Szabadság!" - kiáltotta a símaszkos, felfegyverzett kommandósok kíséretében a terembe lépő megbilincselt elsőrendű vádlott. Erre a közönség felállva elkezdett tapsolni, és ezt folytatta a 17 vádlott bevonulása közben, hosszú perceken át, felállva, ütemesen, mintegy demonstrálva Budaházy és társai mellett.

Budaházy György és társai ellen indult büntetőper tárgyalása
Budaházy György és társai ellen indult büntetőper tárgyalása a Fővárosi Bíróságon. 2011.02.02. Fotó: Móricz Simon

A tárgyalás azoban hamarosan félbeszakadt bombariadó miatt. Mindenkinek el kell hagynia a tárgyalótermet, kiürítik a FB egész épületét is; a büntetőper leghamarabb délután folytatódhat - közölte a Budaházy-ügyben eljáró bírói tanács elnöke a tárgyalást félbe szakítva. Jelenleg is zajlik az épület kiürítése.

Az ügyet egyébként öttagú bírói tanácsban tárgyalja a FB, ez akkor szokott megtörténni, ha bonyolult, nehéz megítélésű esetről van szó, ilyen például a FB-n jelenleg is folyamatban lévő, Kulcsár Attila és társai elleni megismételt elsőfokú büntetőper.

Az elsőrendű vádlott védője a tárgyaláson Szikinger István ügyvéd, nem pedig Gaudi-Nagy Tamás jobbikus országgyűlési képviselő, aki többnyire Budaházyt védi a büntetőeljárásokban. A hallgatóság soraiban ott van Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

A Központi Nyomozó Főügyészség 34 oldalas vádirata szerint Budaházy György 2007 elején egy "Hunnia Mozgalomnak" nevezett csoportot hozott létre és vezetett abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni megfélemlítő támadásokkal befolyásolják a parlamenti döntéseket.

(Forrás: MTI.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.