Bombariadó Tapolcán

Robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak egy tapolcai hulladékgyűjtőben kedd délután, a tűzszerészek jelenleg is vizsgálják az eszközt – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. 

Nem tartalmazott robbanóanyagot a Tapolcán kedd délután egy hulladéklerakóban talált szerkezet - közölte Frankó Marianna az MTI-vel.

A készenléti rendőrség tűzszerész szolgálata megállapította, hogy a Kazinczy lakótelepen talált tárgy nem robbanószerkezet, így a lakók visszatérhettek otthonaikba.

A rendőrségre kora délután érkezett bejelentés arról, hogy az egyik hulladékgyűjtőben robbanószerkezetnek látszó tárgyat találtak. A környéken a víz-, a villany- és a gázszolgáltatást kikapcsolták, és a környező 66 lakásból 55 embert megkértek, hogy hagyja el az otthonát, míg a tűzszerészek átvizsgálják a talált tárgyat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy bűncselekmény, szabálysértés vagy egyéb jogsértés gyanúja felmerül-e az ügyben.

Korábban írtuk, hogy az úgynevezett Y-házak környékét lezárták a rendőrök. Akkor hivatalosan semmiféle részletet nem közölt a rendőrség, de nem engedtek embereket, járműveket az úgynevezett Y-házak környékére Tapolcán.

Annyit megtudtunk, hogy bombariadó van. A helyiek is úgy tudták - bár ezt senki nem erősítette meg -, hogy az egyik szemétgyűjtőben házilag készített robbanószerkezetre emlékeztető tárgyra bukkantak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.