Bolek: iszlámellenesek az iszlám terroristák

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője lebeszélné azt, aki nála jelentkezne, hogy be akar állni az Iszlám Állam nevű terrorszervezetbe. Erről a vallási vezető az ATV-nek beszélt.

Korábban a Blikk azt írta, hogy tucatnyi magyar állapolgár szegődött az Iszlám Állam szolgálatába. Bolek Zoltántól azt kérdezte a riporter, hogy mit tenne, ha nála jelentkezne valaki ilyen szolgálatra, s ő azt felelte, hogy lebeszélné, sőt megfenyegetné azt, aki ezzel a szándékkal keresné meg.

Bolek hangsúlyozta, hogy amit a terroristák tesznek, az nem része az iszlámnak. Az Iszlám Állam fegyveresei hitttársaiknak okozzák a legtöbb kárt, hisz elsősorban a nem szélsőséges nézeteket valló muszlimokat gyilkolják, és mecseteket robbantanak fel.

A Terrorelhérítási Központ (TEK) nem tud arról, hogy magyarok is harcolnának a terroristák oldalán, nyilatkozta Bognár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese az ATV-nek. A TEK nemzetközi kapcsolatait bevetve kiemelten foglalkozik azzal, hogy van-e magyaroknak kapcsolata az iszlám terrorszervezeteknek, mivel az ilyen szolgálatba szegődők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek hazánknak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.