Boldogtalanná tették a Boldogfalva utca lakóit

Nem Antall József néhai kormányfővel, hanem az ügymenettel és bürokráciával van problémája azoknak a debrecenieknek, akik korábban a Boldogfalva utcában laktak, most pedig – mióta az önkormányzat a közterületet átnevezte – az Antall József utcába kerültek. Petícióban tiltakoznak, úgy tűnik, eredménytelenül.

A debreceni Antall József utca lakói közül többen arra hívták föl szerkesztőségünk figyelmét, hogy az ő megkérdezésük nélkül nevezték át az utcájukat, amely eddig a Boldogfalva nevet viselte. Mint panaszolták, az okmányaik cseréje óriási tehertétel számukra, hiszen át kell íratni a személyi igazolványokat, a lakcímkártyákat, útleveleket, jogosítványokat, és a közműszámlákat is. Nem beszélve arról, hogy az ott működő üzletek, vállalkozások ugyanerre kényszerülnek, ami több heti, sőt, több havi ügyintézést jelenthet.

Hozzátették: semmi bajuk Antall József személyével, nekik az a problémájuk, hogy a magyar bürokrácia útvesztőibe kerültek, és sérelmezik azt is, hogy éppen az ő szavuk nem számít, akik az érintett utcában élnek.

A debreceni önkormányzat a közelmúltban elkészült nyugati kiskörút egyes szakaszait nevezte el egykori miniszterelnökökről, így Antallon kívül utcát kapott Tisza István, és hamarosan Nagy Imre nevét fogja viselni egy újabb szakasz.

A lakók levélben tiltakoztak Papp László polgármesternél, de eredménytelenül, a városvezető ugyanis nem kíván javaslatot tenni az utca visszanevezésére. A polgármester ezt megerősítette a város legutóbbi közgyűlésén is.

Arra a kérdésünkre, hogy a tiltakozás milyen formáját választják, a lakók képviselői azt mondták: petíciót írtak, amelyet csaknem százan stzignáltak. Próbálják meggyőzni az illetékes önkormányzati képviselőket is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.