Bölcsőde-fejlesztést ígér a szociális államtitkár

Közel hetven bölcsőde fejlesztése valósulhat meg uniós és hazai forrásokból a következő években.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: uniós és hazai forrásokból a következő években közel hetven bölcsőde fejlesztése valósulhat meg, ami több mint ezerháromszáz új férőhelyet jelent. Soltész Miklós hangsúlyozta: önmagába a bölcsődei férőhelyek bővítése nem oldja meg a gyermekvállalás problémáit.
Ezért szerepel a gyes kapcsán a kormány őszi jogalkotási tervei között az, hogy vissza kívánja állítani a korábbi helyzetet, azaz a jelenlegi két évről újra háromra akarja növelni a gyermekgondozási segély időtartamát - mondta. Az államtitkár közölte: ez a javaslat azokra is vonatkozni fog, akiknek 2010. május elseje után született gyerekük, és azokra is, akik most vannak "áldott állapotban".

Soltész Miklós úgy fogalmazott: ez a javaslat csupán része az egész családtámogatási rendszernek. A kormány célja az, hogy a gyermekvállalásban és gyermeknevelésben segítse a fiatalokat és a családokat - jelentette ki.Soltész Miklós fontosnak nevezte azt, hogy a gyermekvállalás ne legyen azonos a szegénységvállalással. Véleménye szerint a szocialista-szabad demokrata kormánynak "az volt a legnagyobb bűne", hogy kormányzásuk alatt kiszámíthatatlan volt a családtámogatási rendszer.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.