Bölcskei Gusztáv: ha Krisztushoz lesz köze, megmarad az egyház

Lehet, hogy ötven, száz, ötszáz év múlva nem úgy fog kinézni a reformáció örököseinek egyháza, mint most, de ha Krisztushoz lesz köze, akkor megmarad - mondta Bölcskei Gusztáv református püspök szombaton a debreceni Református Nagytemplomban tartott istentiszteleten.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Reformáció Hónapja záró rendezvényén rámutatott: ötszáz éve, a reformáció által világosodott meg az a kép, hogy csak akkor lehet egy egyházat kereszténynek nevezni, ha Jézushoz van köze. "Amíg pedig Jézushoz közünk van, addig van jövőnk is" - fogalmazott.

Ma van a reformáció emléknapja. Ez alkalomból ünnepséget tartanak a protestáns egyházak országszerte. Budapesten fáklyás felvonulással és zenés istentisztelettel zárul a reformáció hónapjának több mint száz programot magában foglaló eseménysorozata a Fasori Református Templomban.

Október 31-én világszerte arra emlékeznek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció megindítója 1517-ben ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.