Bölcskei: csak Isten tud valós alternatívát mutatni

A bűnre, a halálra és az indulatokra is alternatívát nyújtott az Isten, s Bölcskei Gusztáv református püspök szerint ezt köszönjük a húsvéti ünnepen.

Legyen a múlté a szégyen, a megaláztatás és az az indulat, ami keresztre vitte Jézust; húsvét üzenete az újrakezdés, ez Isten valódi alternatívája - mondta Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten. Amikor húsvétot ünnepeljük, akkor azt köszönjük, hogy Isten alternatívát nyújtott arra, amire mi nem tudunk: a bűnre, a halálra és az indulatokra - mondta a püspök a templomot zsúfolásig megtöltő híveknek.

Úrvacsorai kenyér és bor a debreceni Nagytemplomban tartott húsvét vasárnapi ünnepi istentiszteleten
Debrecen, 2011. április 24. Úrvacsorai kenyér és bor a debreceni Nagytemplomban tartott húsvét vasárnapi ünnepi istentiszteleten. A keresztény vallás legnagyobb ünnepe alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte a történelmi keresztény egyházak vezetői; a templomokban húsvét vasárnapján Krisztus feltámadásáról emlékeznek meg. MTI Fotó: Oláh Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.