Bölcskei a húsvétról: hozzáférés Jézushoz

Húsvét csodálatos üzenete az, hogy a legyőzhetetlennek tűnő akadályt Isten eltünteti az útból, így hozzáférést ad nekünk is - mondta Bölcskei Gusztáv a debreceni Nagytemplomban.

Húsvét csodálatos üzenete, hogy Isten eltünteti az akadályokat az útból - jelentette ki Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban.

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnapi igehirdetésében arra utalva, hogy Isten eltüntette Jézus sírja elől a hatalmas zárókövet, s ezzel hozzáférést adott a feltámadott, élő Krisztushoz, kifejtette: húsvét csodálatos üzenete, hogy "a legyőzhetetlennek tűnő akadályt Isten eltünteti az útból".

"Isten hozzáférést ad nekünk is", és ezzel jelzi, hogy "az ő kegyelmes, irgalmas szeretetéből vagyunk" - hirdette a püspök.    Bölcskei Gusztáv arról beszélt, hogy mindenkinek az életében előbb vagy utóbb eljön az a bizonyos kő, amelyet nem tud elmozdítani, ott tornyosul előtte a probléma, amelyet nem tud megoldani.

Isten legyőzi a legyőzhetetlennek tűnő akadályt, teremtő lelkének egyszerűségével a hihetetlennek tűnő dolgokat is elrendezi - összegezte a húsvét üzenetét Bölcskei Gusztáv. A református püspök szerint Isten irgalmas szeretete azt is üzeni, hogy "Isten nem kőszívű".

"A kőszívű ember fiaiból egynek fel kellett áldoznia magát, hogy a többiek élhessenek" - mondta, majd hozzátette: "nekünk nem kőszívű Istenünk van". Húsvét örömüzenete, hogy "hozzáférésünk van a feltámadott Krisztushoz" - jelezte a magyarországi református egyházfő, majd kijelentette: Isten nem azt akarja, hogy "áldozatai, kifosztottjai legyünk a világnak", húsvét azt üzeni, senki ne legyen áldozat.

Bölcskei Gusztáv igehirdetésében fontosnak nevezte az élet nagy kérdéseinek megoldásához Jézus megtalálását, és ő "segít a teher hordozásában". A húsvétvasárnapi istentisztelet úrvacsoraosztással fejeződött be a debreceni Református Nagytemplomban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.