Bokros hazudott, állítja a Hírszerző

Hazudott Bokros Lajos a Hírszerzőnek adott interjújában, amikor "legendának" minősítette, hogy 1996-ban belépett volna az MSZP kispesti szervezetébe. Bokrost saját, 1996-ban a Mozgó Világnak adott nyilatkozata, valamint a kispesti szocialisták elnöki tisztségét 1996-ban és ma is betöltő Burány Sándor cáfolja. Irigylem azokat, akiket a párttagkönyv foglalkoztat - reagált a hírre az MDF nevében Karsai Péter.

Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová. A Horn-kormányból történt távozásom után Washingtonba, a Világbankhoz mentem dolgozni - ezt mondta az MDF EP-listavezetője a Hírszerző a korábbi MSZP-tagságot firtató kérdésére néhány nappal ezelőtt. Az interjúban amúgy Bokros lajos hazugsággal vádolta a teljes magyar politikai elitet.

Bokros azonban nem mondott igazat, közli a portál. 1996-ban, a Mozgó Világban interjút adott Bossányi Katalinnak, s válaszolt arra a kérdésre, mely így hangzott: - S miért lépett be a kispesti MSZP-be? Ez az "utolsó bosszúja?

- Ellenkezőleg - felelte Bokros -, ez megint erkölcsi állásfoglalás a részemről. Mivel az MSZP-ben vannak számosan, akik támogatnak, úgy érzem, hogy kötelességem viszonozni ezt a támogatást. Ezért a jövőben azon fogok munkálkodni, hogy ismereteim átadásával, ha kell, speciális képzéssel felkészítsem rá a baloldali gondolkodású fiatal szakembereket, hogy profibb módon tudjanak politizálni. Majd így folytatta: - Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak...

Bokros párttagságát tagadó kijelentését cáfolta Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke, aki már 1996-ban is helyi elnök volt. Bokros 1996-ban valóban belépett az MSZP-be, majd néhány évvel később - mivel nem fizetett tagdíjat és nem vett részt a helyi pártéletben - párttagsága megszűnt. Burány Sándor annyit közölt a Hírszerzővel: kellemes emlékeket őriz" az MDF mai EP-listavezetőjéről. Sajnálja, hogy Bokrost "megcsalta az emlékezete".

Bokros Lajos a lap megkeresésére megismételte: nem lépett be az MSZP-be, és "nincs ideje foglalkozni" ezzel a kérdéssel.

Irigylem azokat, akiket a párttagkönyv foglalkoztat

Mindenki tudja Borkros Lajosról, hogy egy MSZP-kormány pénzügyminisztere volt, ennek fényében egyáltalán nincs jelentősége annak, hogy volt-e MSZP párttagkönyve, vagy nem volt - az MDF-vezetés részéről reagáló Karsai Péter szerint, "aki ezzel foglalkozik, csak az idejét fecsérli".

- A kérdés az, hogy Bokros Lajos tud-e megoldást a válásgra? A válasz pedig az, igen, tud. Ez a meggyőződésem - állítja az MDF-es honatya, aki elmondása szerint végigolvasta a közgazdász-professzor programját, s fél éven keresztül hallgatta az előadásait is. Arra, hogy az nem zavarja-e az MDF-tagságot, hogy Bokros Lajos belépett a kispesti MSZP-szervezetbe, de a Hírszerzőnek adott interjúban azt állította, hogy "az MSZP-be való belépése legenda; nem lépett be sem a szocialista pártba, sem máshová", Karsai Péter nem válaszolt.

Úgy fogalmazott: "engem az zavar, hogy most éppen 320 forint egy euró, s valószínűleg a svájci alapú bankhitellel rendelkező több százezer lakástulajdonost is ez zavarja. Aki ismeri a programját, az tudja, hogy a válsággal szemben Bokros Lajos az alternatíva. Irigylem azokat, akiket a párttagkönyv foglalkoztat - jegyezte meg végül a politikus némi iróniával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.