Bokros Lajos vasárnap mond évértékelőt a Versailles-teremben

Bokros Lajos is tart évértékelőt - az MDF miniszterelnök-jelöltje két nappal Orbán Viktor Fidesz-elnök országértékelése után, vasárnap délután 2 órakor mond programadó beszédet a Városligeti fasorban, a Versailles Rendezvényteremben.

Herényi Károly egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Bokros Lajos beszéde más lesz, mint a megszokott politikai összefoglalók. A demokrácia lényege a programok őszinte bemutatása a választások előtt. Épp ezért Bokros Lajos nem csak összefoglalja a 2009-es év történéseit, hanem beszélni fog azokról a lépésekről, intézkedésekről is, amelyeket el kell végezni ahhoz, hogy Magyarország kilábaljon a válságból.

Az MDF nyit egy fórumot, amelyen keresztül folyamatosan kapcsolatot lehet tartani a Fórum miniszterelnök-jelöltjével. (A Facebookon már korábban nyitottak Bokros Lajos rajongói oldalt - a szerk.) Vasárnap, a programadó beszédre várják a Fórumos, szabad demokrata képviselőjelölteket, szimpatizánsokat, valamint a pénzvilág szereplőit is.

A nyilvános évértékelést azért is tartotta fontosnak az MDF, mert sem Vona Gábor, a Jobbik, sem pedig Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje nem vállalta a programvitát Bokros Lajossal.

A lista többsége

Herényi arra az újságírói kérdésre, miszerint szabályszerű-e az, hogy az MDF budapesti választmánya nem látta a fővárosi egyéni képviselőjelöltek névsorát, Herényi Károly azt válaszolta: ebben a kérdésben az országos választmány elnöke az illetékes. Hozzátette azonban, hogy a kisebbségnek illik elfogadnia a többség döntését.

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy az MDF budapesti választmánya nem látta, így nem is fogadta, vagy utasította el azt a névsort, amelyen a párt fővárosi egyéni képviselőjelöltjei szerepelnek, erre pedig az alapszabály szerint szükség lett volna. Lévai Zoltán, az MDF fővárosi választmányi elnöke a lapnak elismerte, hogy a budapesti vezető testület nem döntött a nevekről, mindössze "egy elvi döntést hozott a szabad demokratákkal való együttműködésről". A választmány - mondta Lévai - "átruházta" a névsor összeállításának lehetőségét a pártelnökségre.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese, Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő, Csapody Miklós országgyűlési képviselő, valamint Lévai Zoltán budapesti elnök is indul egyéni képviselőjelöltként Budapesten. Az SZDSZ-es politikusok közül a fővárosban egyéniben indul mások mellett Ikvai-Szabó Imre, John Emese, valamint Szabadai Viktor.
Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke azt is közölte kedden az MTI-vel, hogy Budapest harminckét egyéni választókerületéből 14-ben MDF-es, 17-ben SZDSZ-es jelölt indul, egy helyen pedig közös jelölt lesz. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.